Healthy Lifetime, praktijk voor complementaire geneeskunde, is opgericht door Aleida Bakker. Complementair betekent dat de geneeswijze een aanvulling kan zijn op reguliere zorg en het zelf genezend vermogen van het lichaam stimuleert.
Als orthomoleculair voedingsadviseur en ervaringsdeskundige ben ik gespecialiseerd in het darmmicrobioom. Ik heb een passie voor de rol van het brein in relatie met het darmmicrobioom en ziekte.
Het is mijn doel om mensen te helpen met gezondheidsklachten. Om mensen bewuster te maken hoe je door middel van voeding- en leefstijlveranderingen het darmmicrobioom kan verbeteren en dus je gezondheid.
Na het behalen van mijn laboratorium onderwijs diploma (HLO) ben ik in het onderzoek terecht gekomen bij de afdeling reumatologie van het LUMC in Leiden. Hier werk ik al meer dan 20 jaar met veel plezier aan verschillende projecten.
Enkele jaren geleden is mijn interesse voor voeding en leefstijl ontstaan nadat ik te maken kreeg met een burn-out. Ik merkte hoe groot de invloed van voeding en stress op gezondheid en herstel is. Zo ben ik met meditatie begonnen en dit gaf voor mij zo’n enorm verschil in mijn dagelijkse leven, dat ik vervolgens een meditatie opleiding gevolgd heb. Hier heb ik nog steeds iedere dag profijt van. Met de opleiding orthomoleculair voedingsadviseur ben ik mij verder gaan verdiepen in gezonde voeding- en leefstijl, hoe dit samen met vitaminen en mineralen je gezondheid weer kan herstellen.
Mijn HLO specialisatie medische microbiologie kan ik nu goed toepassen bij het geven van voedings- en leefstijladvies, doordat nu steeds meer bekend wordt hoe ons microbioom gelinkt is aan onze gezondheid. Ook op het gebied van onderzoek naar de relatie voeding en leefstijl en ziekten geeft dit vele nieuwe mogelijkheden.
Ik lees graag over de nieuwste onderzoeken op het gebied van voeding- en leefstijl en ons microbioom. Ik vind het leuk om nieuwe inzichten in onderzoeken zelf uit te testen; zo heb ik 2 vormen van intermittent fasting uitgeprobeerd om de effecten in je lichaam te bepalen.
Het liefst eet ik vegetarisch of vis en soms een keer een stukje vlees. Ik vind het leuk om maaltijden of tussendoortjes te maken die gezond maar ook makkelijk te maken zijn. Doordat mijn dochter enkele jaren geleden last kreeg van prikkelbaar darmsyndroom en overgevoelig is voor lactose en gluten, leerde ik al snel hoe je aanpassingen in voeding kan maken en toch gezonde gevarieerde maaltijden kunt bereiden.
Voor mij staat alles in verbinding met elkaar en voor een goede gezondheid zijn wij afhankelijk van onze natuur. Door meer zorg te dragen voor een beter klimaatherstel zal onze gezondheid ook beter worden. Ik draag hier graag op zoveel mogelijke manieren aan bij om ook de volgende generatie een gezonde toekomst te geven.
Medische opleidingen & Cursussen
- HLO medische microbiologie 1998 (Hogeschool West-Brabant)
- Orthomoleculair voeding- en suppletie adviseur 2020-SOHF
- Nutrition and Health: Human Microbiome 2021-University and Research Wageningen
- Het darmmicrobioom en immuunsysteem van baby’s- Natura Foundation 2021
- Orthomoleculair specialist, Maag Lever Darmen 2021 – SOHF
- Insuline resistentie omkeerbaar 2021 – SOHF
- Hormonen en vrouwenklachten 2021 – SOHF
- Intermittent Fasting 2020 – SOHF
- Huid haar en nagels, behandelprotocollen 2020 – SOHF
- Laboratorium uitslagen interpreteren 2022 – CellCare Academy
- Herstellen van de darmgezondheid 2022 – Natura Foundation
- Small Intestinal Bacterial Overgrowth (SIBO) – Biok/Biovis Diagnostics 2024
- SIBO en Verteringsenergie – RP Sanitas Humanus 2024
Brein en mind-body opleidingen
- Meditatie opleiding 2017 – DevaDeva
- Brain and nervous system, masterclass 2022 -Energetica Natura Academy
- Wandelcoaching in de natuur 2022 – BivT
- Neuro-BreinXpert opleiding 2022 – Energetica Natura Academy
- Werkingsmechanismen van verslavingspatronen 2022 – CellCare Academy
Aleida