3

Het eerste wat we doen als we geboren worden is ademhalen.
Dit is de basis van ons leven en wat we ons vaak niet realiseren is dat het met alle processen in ons lichaam is verbonden.
Door ons drukke moderne leven ervaren we steeds meer (chronische) stress. Een gevolg hiervan is dat je ademhaling versnelt, oppervlakkiger wordt en je een onnatuurlijke spanning in je lijf opbouwt. Vaak merken we het niet eens, omdat we er zo aan gewend zijn geraakt om dit dagelijks te ervaren. Deze spanning heeft ook weer invloed op je denken, de vele gedachten die je in je hoofd hebt, het gevoel dat je ‘continu aanstaat’, maar ook dat je je minder goed kan concentreren, angst- of depressieve gevoelens hebt, je continu zorgen maakt en veel blijft piekeren. Hierdoor krijgt ons lichaam niet meer de rust en ontspanning die het nodig heeft. Als we continu deze gevoelens blijven ervaren gaat dit op den duur allerlei lichamelijke klachten geven. Om hier beter mee om te leren gaan en je lichaam meer te laten ontspannen, is meditatie een hele krachtige tool.

Meditatie is een eenvoudige techniek die je 1 à 2 keer per dag beoefent. Meditatie gaat je veel meer rust in je denken geven, het leert je om je beter te concentreren en meer bewuster te leven vanuit je gevoel. Doordat je meer vanuit je gevoel gaat leven, ga je ook veel beter aanvoelen wat jouw lichaam nodig heeft en wordt het makkelijker om voedings- en leefstijlveranderingen in je dagelijkse leven in te bouwen. Ook helpt meditatie bij het loslaten van (oude ) aangeleerde denkpatronen die misschien nu niet meer zo handig zijn in je dagelijkse leven. Door deze denkpatronen los te laten ontstaat er weer meer ruimte en kun je openstaan voor nieuwe ideeën en inzichten.

De methode van meditatie die ik je hier aanleer, wordt ook wel transcendente meditatie genoemd en wordt veel gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Op het gebied van gezondheid geeft deze methode grote effecten bij het verlagen van het risico op hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, en angst- en depressieve gevoelens.

De meditatiecursus bestaat uit 3 bijeenkomsten.
Wat gaat deze cursus je brengen?

  • Aanleren van het beoefenen van de meditatie in je dag
  • Minder stressklachten en angstgevoelens
  • Minder piekeren en zorgen maken
  • Leren loslaten van trauma’s
  • Meer focus, concentratie en energie
  • Hoe meditatie je kan helpen bij leefstijl- en gedragsverandering
  • Meer vanuit je gevoel gaan leven
  • Betere gezondheid
1DX28807

Contactformulier

Voor het opgeven van de meditatiecursus of meer informatie.