Combineer koken, informatie en gezelligheid met een kookworkshop

Gezond eten begint met producten uit de natuur, dus met verse groenten. Voor mij geldt dat een gezonde maaltijd simpel te bereiden moet zijn en niet teveel tijd en geld kost.

Doordat ons van huis uit bepaalde gewoonten zijn aangeleerd of door wat we onszelf aangeleerd hebben denken de meesten van ons wel dat ze kunnen koken op een gezonde en verantwoorde manier. Door de samenstelling van vetten, koolhydraten en eiwitten in je maaltijd net iets te veranderen kan je echter net een belangrijk verschil maken. Dat kan soms door slechts bepaalde ingrediënten te vervangen door een ander gelijksoortig product. Daarbij speelt variatie in voedingskeuze een hele grote rol. Op deze manier kunnen we onze darmmicrobiota zo gevarieerd mogelijk houden en dat is weer heel belangrijk voor onze gezondheid. Omdat we zo zijn gewend aan onze dagelijkse vaste voedingsgewoonten kan het lastig zijn om goed te kunnen variëren.

Ik wil je graag lekker en gezond leren koken, zonder dat je een vermogen kwijt bent aan talloze producten. Bij deze workshop help ik je bij het realiseren van een gezonde maaltijdsalade of warme maaltijd (vegetarisch of vis) in de vorm van advies, inspiratie en begeleiding bij het bereiden van de maaltijd. Hierbij krijg je adviezen over hoe je makkelijker kan variëren met producten. Je kan kiezen uit maaltijdsalades of gezonde warme maaltijden of een combinatie van beide.

Als je te maken krijgt met voedselintoleranties of allergieën voor bepaalde voedingsmiddelen, kan het lastig zijn om gezonde, maar ook gevarieerde maaltijden te bereiden. Als je speciale wensen hebt voor het koken, kan hier rekening mee gehouden worden in de workshop. Vergeet deze niet te vermelden bij de comments.

Voorbeelden

Voor wie is deze kookworkshop bedoeld?

Hoe gaat dit in zijn werk?

1. Kies je workshop
2. Mail je keuze
3. Ontvang je boodschappenlijstje
4. Kookworkshop

Contactformulier

Schrijf je hier in voor een kookworkshop of stel een vraag.